Potpredsjednica Vlade na 15. komemoraciji balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Četekovcu, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanaderna 15. komemoraciji balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Četekovcu, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, na 15. komemoraciji balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako se na današnjoj komemoraciji prisjećamo 24 nevine žrtve Balinaca, Četekovca i Čojluka, ali i svih drugih žrtava koje su ugradile svoje živote u slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. U tom smislu istaknula je kako hrvatska Vlada neće posustati u istrazi dok svi odgovorni za zločine ne budu privedeni pred lice pravde. Naglasivši kako je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski potpredsjednica Kosor poručila je da ta činjenica nikada ne smije biti zaboravljena.
U sklopu programa komemoracije potpredsjednica Kosor nazočila je na mjesnom groblju u Četekovcu misi zadušnici za sve žrtve ovog zločina.




Pisane vijesti