Potpredsjednica Vlade na dodjeli automobila 100%-tnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima I. skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve automobila «Citroen C5» dvadeset i jednom 100%-tnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve automobila «Citroen C5» dvadeset i jednom 100%-tnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine. Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je u 2006. godini ovo druga dodjela automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, koji to pravo po prvi put ostvaruju od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a tokom čitave godine predviđena je isporuka ukupno 141 automobila, ukupne vrijednosti preko 13 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor napomenula je kako i na ovaj način Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatska Vlada ispunjavaju zakonske obveze prema 100%-tnim HRVI I. skupine, te podsjetila kako je Ministarstvo tijekom 2005. godine dodijelilo 148 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, uz 44 automobila dodijeljena u 2004. godini. Također je poručila kako će uskoro u Splitu započeti projekt liječenja u barokomori 100%-tnih HRVI I. skupine.
Dodjeli automobila nazočio je i predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški koji je pritom uputio zahvalu potpredsjednici Kosor i hrvatskoj Vladi na skrbi za sve 100%-tne HRVI I. skupine.




Pisane vijesti