Potpredsjednica Vlade na otvorenju 8. INKAZ-a u Centru za odgoj i obrazovanje «Dubrava»

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je danas u zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje «Dubrava» 8. INKAZ – Međunarodne susrete kulturno-umjetničkih skupina osoba s invaliditetom.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je danas u zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje «Dubrava» 8. INKAZ – Međunarodne susrete kulturno-umjetničkih skupina osoba s invaliditetom. Na 8. INKAZ-u, koji se održava naredna tri dana, sudjelovat će oko 500 izvođača iz 34 institucije i udruge osoba s invaliditetom, a izvest će preko 60 kulturno-umjetničkih nastupa. Otvorenjem 8. INKAZ-a, Centar za odgoj i obrazovanje «Dubrava» započinje i obilježavanje 40. obljetnice svog rada, koje će trajati do kraja mjeseca listopada.

Otvarajući 8. INKAZ potpredsjednica Kosor uputila je čestitke svim djelatnicima Centra te im se zahvalila na svoj skrbi koju pružaju djeci s invaliditetom, polaznicima Centra. Pozdravljajući sve sudionike 8. INKAZ-a potpredsjednica Kosor zaželjela im je puno uspjeha, poručujući kako i na taj način pokazuju kako se savladavaju svakodnevne prepreke i predrasude s kojima se susreću osobe s invaliditetom.



Pisane vijesti