Potpredsjednica Vlade na dodjeli donacije Hrvatskoj udruzi prijatelja hospicija

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i Jadranka Kosor dodijelila je danas u Regionalnom hospicijskom centru Hrvatske udruge prijatelja hospiciju ime Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnostfinancijska sredstva u pojedinačnom iznosu od 150 tisuća kuna Hrvatskoj udruzi prijatelja hospicija iz Zagreba i Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca za provođenje programa «Pokažimo oboljelima da nisu sami».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Jadranka Kosor dodijelila je danas u Regionalnom hospicijskom centru Hrvatske udruge prijatelja hospicija, u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, financijska sredstva u pojedinačnom iznosu od 150 tisuća kuna Hrvatskoj udruzi prijatelja hospicija iz Zagreba i Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca za provođenje programa «Pokažimo oboljelima da nisu sami».

Hrvatskoj udruzi prijatelja hospicija iz Zagreba financijska sredstva dodijeljena su za provođenje programa «Palijativna skrb u zajednici» čija je svrha poboljšanje skrbi za osobe oboljele od neizlječivih smrtonosnih bolesti i podrška njihovim obiteljima, dok su Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca sredstva dodijeljena za provođenje programa «Pokažimo oboljelima da nisu sami» u svrhu pomoći starim i bolesnim osobama, osobito oboljelima od leukemije, limfoma i srodnih hematoloških bolesti.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s navedenim udrugama koje u svom radu svakodnevno rade na rješavanju potreba i problema teško bolesnih osoba te izrazila nadu i u daljnji nastavak dobre suradnje. Rekla je kako su dodijeljena sredstva upravo namijenjena provedbi konkretnih projekata pomoći starim i bolesnim osobama kakvi su i projekti «Palijativna skrb u zajednici» i «Pokažimo oboljelima da nisu sami».

Zahvalu na dodijeljenim sredstvima potpredsjednici Kosor uputili su predsjednica Hrvatskog društva za hospicij-palijativnu skrb prof. dr.sc. Anica Jušić i predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović.



Pisane vijesti