Potpredsjednica Vlade na dodjeli kuće Matku Jeleču, 100% HRVI

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Đakovu ugovor o darovanju kuće Matku Jeleču 100%-tnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Đakovu ugovor o darovanju kuće Matku Jeleču 100%-tnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine. Ukupna površina kuće iznosi 154,66 m2, a ukupna vrijednost investicije 781.191,84 kuna.
Uručujući ugovor o darovanju kuće Matku Jeleču potpredsjednica Kosor rekla je kako su od početka 2004. godine riješena 23 stambena zahtjeva 100%-tnih HRVI I. skupine, a do kraja 2005. godine stambeno će biti zbrinuta i 4 preostala 100%-tna HRVI I. skupine. Podsjetila je kako je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji riješen status njegovatelja 100%-tnih HRVI I. skupine, a najavila je i dodjelu 140 osobnih vozila prilagođenih 100%-tnim HRVI I. skupine do kraja ove godine, na koja prema Zakonu imaju pravo svakih sedam godina.
Potpredsjednica Kosor također je istaknula kako je pri dovršenju sporazum između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva obrane o mogućnostima liječenja 100%-tnih HRVI-a I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu.




Pisane vijesti