Potpredsjednica Vlade na dodjeli naziva novim gradovima prijateljima djece

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Vijeća za djecu Vlade RH Jadranka Kosor uručila je danas prestižne nazive novim gradovima prijateljima djece u 2007. godini – Karlovcu, Koprivnici, Ogulinu, Požegi, Pregradi i Valpovu, koje u sklopu akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ dodjeljuje Savez društava „Naša djeca“. Akciju “Gradovi i općine prijatelji djece” Savez društava „Naša djeca“ provodi u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, i pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Čestitajući na dodijeljenim nazivima novim gradovima prijateljima djece potpredsjednica Kosor dala je punu potporu hrvatske Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti daljnjoj provedbi akcije. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa Savezom društava “Naša djeca” i Uredom UNICEF-a za Hrvatsku u provedbi ove akcije, i ostalih aktivnosti kojima se promiče zaštita prava djeteta i unaprjeđuju uvjeti za njihov dostojanstven život. U kontekstu sutrašnjeg obilježavanja Međunarodnog dana djeteta i 18. obljetnice potpisivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta potpredsjednica Kosor najavila je održavanje svečane sjednice Vijeća za djecu Vlade RH, na kojoj će biti dodijeljene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo Vijeća za djecu u području promicanja i zaštite prava djeteta.

Središnji koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” dodijelio je potpredsjednici Kosor zahvalnicu “Prijatelj djece” za iskazanu podršku akciji i potporu koja omogućava provedbu uloge Središnjeg koordinacijskog odbora.



Pisane vijesti