Potpredsjednica Vlade na dodjeli stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Klanjcu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_vlade_na_dodjeli_stanova_za_hrvatske_ratne_vojne_invalide_u_klanjcu.jpg
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Klanjcu rješenja i ključeve za useljenje u 15 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Potpredsjednica Kosor rekla je kako je ukupna vrijednost investicije iznosila oko 10 milijuna kuna, ukupna površina stambenog objekta iznosi oko 1.000 četvornih metara, a u stanovima su zbrinute dvije obitelji poginulih hrvatskih branitelja, te 13 hrvatskih ratnih vojnih invalida s utvrđenom invalidnošću od 50% do 20% oštećenja organizma.

Napomenuvši kako se stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja kontiunirano nastavlja potpredsjednica Kosor najavila je skore dodjele stanova u Zlataru, Benkovcu i Virovitici. Podsjetila je kako je u ovoj godini za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja izdvojeno oko 148 milijuna kuna, a od početka mandata 1 milijarda i 111 milijuna kuna.

Današnja dodjela u Klanjcu deveta je ovogodišnja dodjela stanova od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti namijenjenih zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja.



Pisane vijesti