Potpredsjednica Vlade na dodjeli stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Osijeku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Osijeku ključeve i rješenja za useljenje za 15 stanova u Osijeku i 3 stana u Valpovu članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja i hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Potpredsjednica Kosor rekla je kako su stanovi kupljeni odlukom Vlade za potrebe stambenog zbrinjavanja jednog djeteta poginulog hrvatskog branitelja, dvije udovice poginulih hrvatskih branitelja s djecom i 15 hrvatskih ratnih vojnih invalida s utvrđenom invalidnošću od 70% do 20% oštećenja organizma, a ukupna vrijednost investicije iznosila je oko 11 milijuna kuna.

Napomenula je kako je u mandatu ove Vlade, sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti stambeno zbrinulo 3.636 hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, na što je u protekle tri i pol godine utrošeno 1 milijardu i 128 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u mandatu ove Vlade stambeno zbrinuto i 36 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, a dovršenjem još jedne kuće u Varaždinu bit će dovršeno stambeno zbrinjavanje svih sadašnjih 100%-tnih HRVI I. skupine.

Najavljujući uskoro nove podjele stanova za hrvatske ratne vojne invalide i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Benkovcu, Zlataru, Virovitici i Valpovu potpredsjednica Kosor rekla je kako se 342 stana trenutno gradi, a za 381 stan gradnja je u planu.

Današnja dodjela u Osijeku deseta je dodjela stanova u ovoj godini namijenjenih zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti