Potpredsjednica Vlade na obilježavanju Dana branitelja Pakraca i Lipika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera i pokroviteljica, u obilježavanju Dana branitelja Pakraca i Lipika, u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika.

Potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću, u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, kod središnjeg križa na gradskom groblju u Lipiku, a potom je položila vijenac i zapalila svijeću i kod središnjeg križa na gradskom groblju u Pakracu.

Potpredsjednica Kosor pozdravila je u Pakracu sudionike „Mimohoda sjećanja“ hrvatskih branitelja i njihovih obitelji koji je ove godine krenuo iz Pakraca prema Lipiku, te se kratko i pridružila sudionicima mimohoda. Zahvalila je pritom svim hrvatskim braniteljima na doprinosu u obrani Pakraca i Lipika, kao i čitave Hrvatske, a zahvalu im je uputila i na sudjelovanju u obilježavanja današnjeg Dana branitelja Pakraca i Lipika, rekavši kako i na taj način pomažu u očuvanju istine o Domovinskom ratu. Potpredsjednica Kosor pozdravila je i sudionike biciklističkog maratona od Đurđevca do Pakraca i Lipika koju su, pod njezinim pokroviteljstvom, organizirale udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke i Vrovitičko-podravske županije, te gradova Pakraca i Lipika.



Pisane vijesti