Potpredsjednica Vlade na otkrivanju spomen obilježja u Starim Jankovcima

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas na mjesnom groblju u Starim Jankovcima spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u spomen na osam žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz dvije masovne i jedne pojedinačne grobnice na području Starih Jankovaca.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas na mjesnom groblju u Starim Jankovcima spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u spomen na osam žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz dvije masovne i jedne pojedinačne grobnice na području Starih Jankovaca. Spomen obilježje otkrila je zajedno s gospođom Vlatkom Marković čija su četiri člana obitelji ekshumirana iz masovne grobnice na mjesnom groblju u Starim Jankovcima.

Izražavajući svoju sućut nazočnim članovima obitelji ekshumiranih žrtava potpredsjednica Kosor rekla je kako činjenica što su sve žrtve bili civili dovoljno govori o ritmu zločina u agresiji na Republiku Hrvatsku. Pritom je podsjetila kako se na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata još uvijek nalazi 1131 osoba, od čega na području Vukovarsko-srijemske županije još nije poznata sudbina 500 osoba.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako su do danas na području Republike Hrvatske otkrivena 143 mjesta masovnih grobnica, a postavljanjem ovog spomen-obilježja, 44. po redu, obilježava se 81. i 82. mjesto masovne grobnice (s obzirom da se u slučajevima kada se dvije ili više masovnih grobnica nalaze u neposrednoj blizini, obilježavanje vrši postavljanjem jednog spomen-obilježja u spomen na sve žrtve).



Pisane vijesti