Potpredsjednica Vlade na otkrivanju spomenika Domovinskom ratu u Prelogu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Prelogu spomenik Domovinskom ratu. Spomenik, rad akademskog kipara Miroslava Sabolića i suradnika dipl. ing. arh. Nikole Šimunića, podignut je na inicijativu Poglavarstva Grada Preloga, te Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Preloga. U Domovinskom ratu poginula su dvojica hrvatskih branitelja iz grada Preloga, a njih deset imaju status hrvatskog ratnog vojnog invalida.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor istaknula je kako je danas otkriveni spomenik podignut da i u budućnosti svjedoči o istini o Domovinskom ratu te doprinosu hrvatskih branitelja Grada Preloga i Međimurske županije. Potpredsjednica Kosor ponovila je kako su upravo hrvatski branitelji najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Prisjetila se pritom i svih poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te poručila kako se njihova žrtva i doprinos nikada neće i ne smije zaboraviti.

Nazočne su pozdravili i gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Preloga Slavko Markač, a spomenik je blagoslovio župnik u Prelogu don Antun Hoblaj.

Nakon otkrivanja spomenika potpredsjednica Kosor položila je kraj njega vijenac i zapalila svijeću u sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Vijence su položili i predstavnici Međimurske županije, Grada Preloga, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Međimurske županije i Grada Preloga.



Pisane vijesti