Potpredsjednica Vlade na otvaranju dječjeg igrališta u Mariji Bistrici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas dječje igralište u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas dječje igralište u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Odlukom o suradnji s Općinom Marija Bistrica, koja je od 2006. godine službeno uključena u akciju Gradovi i općine – prijatelji djece, odobrilo je financijsku potporu u iznosu od 120 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta na prostorima Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, u cilju provedbe mjera Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo načinom dobre suradnje između Ministarstva, Općine Marija Bistrica i Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, napomenuvši kako će se suradnja nastaviti i u budućnosti. Zahvalu potpredsjednici Kosor na financiranju gradnje igrališta uputili su načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Mohek, te rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke velečasni Zlatko Koren.

Nakon otvorenja dječjeg igrališta potpredsjednica Kosor nazočila je u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca Svetoj misi koju je predvodio nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić.



Pisane vijesti