Predsjednik Vlade u utorak i srijedu u službenom posjetu Velikoj Britaniji

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u utorak i srijedu boravit će u službenom posjetu Velikoj Britaniji, tijekom kojeg će se sastati s premijerom Tonyjem Blairom i i održati nekoliko govora o aktualnom trenutku Hrvatske na gospodarskom i političkom planu.

ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u utorak i srijedu boravit će u službenom posjetu Velikoj Britaniji, tijekom kojeg će se sastati s premijerom Tonyjem Blairom i i održati nekoliko govora o aktualnom trenutku Hrvatske na gospodarskom i političkom planu.

Svoj prvi službeni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske otkako je na dužnosti predsjednika vlade, Sanader će početi u utorak ujutro susretom s Blairom, s kojim dosad nije imao službenih bilateralnih sastanaka, osim susreta u sklopu većih međunarodnih skupova na vrhu. Poslije sastanka će dvojica premijera dati zajedničku izjavu za medije, priopćeno je iz vlade.

Poslije sastanka s britanskim premijerom, Sanader će sudjelovati u radu Okruglog stola s poslovnim ljudima iz londonskog poslovnog središta - Cityja.

Nakon pozdravne riječi načelnika Cityja (Lord Mayor of the City of London) Davida Brewera, hrvatski će premijer održati govor i predstaviti članove hrvatskog izaslanstva u kojem su, među ostalima, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Damir Polančec, ministar kulture Božo Biškupić i ministrica pravosuđa Ana Lovrin.

Program prvog dana boravka u Londonu predsjednik hrvatske vlade završit će predavanjem u Međunarodnom institutu za strateške studije u kojem će članovima instituta govoriti na temu "Hrvatska - 28. članica Europske unije".

Programom posjeta za srijedu je predviđeno predstavljanje hrvatskog gospodarstva u Engleskoj središnoj banci (Bank of England). Uvodne govore će održati voditelj odjela za srednju i istočnu Europu u sklopu Citigroupa Guy Harrington i savjetnik guvernera Bank of England Alastair Clark te hrvatski veleposlanik u Londonu Joško Paro, a potom će se nazočnima obratiti premijer Ivo sanader.

Povratak hrvatskog izaslanstva u Zagreb predviđen je u srijedu poslije podne.



Pisane vijesti