Potpredsjednica Vlade na otvorenju 4. zborovanja Saveza izviđača Hrvatske

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_vlade_na_otvorenju_4_zborovanja_saveza_izvidaca_hrvatske.jpg
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na jezeru Bundek u Zagrebu, kao pokroviteljica, Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske. Zborovanje izviđača održava se u sklopu nacionalnog Programa obilježavanja 100. obljetnice skautizma u svijetu. Tijekom 2007. godine Savez izviđača Hrvatske čitavim nizom aktivnosti obilježit će ovu važnu obljetnicu, a jedna od najznačajnijih aktivnosti je upravo danas otvoreno dvodnevno Zborovanje izviđača. Savez izviđača Hrvatske jedna je od najvećih mladeških udruga u Hrvatskoj, s preko 4.000 članova, a izviđački pokret postoji u 35 naselja u Hrvatskoj, organiziranih u 65 izviđačkih udruga.

Pozdravljajući nazočne izviđače i upućujući im čestitke u povodu 100. obljetnice skautizma u svijetu, potpredsjednica Kosor izrazila je želju da svojim aktivnostima i druženjima, kao prijatelji prirode, i dalje pronose ideje zajedništva, prijateljstva i međusobnog poštovanja. Nazočnima su se u ime Saveza izviđača Hrvatske obratili Jasmin Čelić i Aleksandar Lukić.

Potpredsjednica Kosor pridružila se nakon otvaranja Zborovanja druženju s izviđačima i ostalim sudionicima Zborovanja.



Pisane vijesti