Potpredsjednica Vlade na otvorenju Referalnog centra za zadruge branitelja u Bregani

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Bregani nove prostorije Referalnog centra za zadruge branitelja Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti («Poljoprivredno stočarsko voćarske zadruge branitelja Samobor»).

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Bregani nove prostorije Referalnog centra za zadruge branitelja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti («Poljoprivredno stočarsko voćarske zadruge branitelja Samobor»). Obraćajući se nazočnima, potpredsjednica Kosor posebnu zahvalu uputila je gradonačelniku Grada Samobora Antunu Dubravku Filipecu na dodijeljenom gradskom prostoru za potrebe Referalnog centra, ističući to kao primjer pozitivne suradnje i uključivanja lokalne uprave u brizi za hrvatske branitelje. Napomenula je kako je jedan od najvažnijih projekata hrvatske Vlade upravo zapošljavanje razvojačenih hrvatskih branitelja, a unutar njega i razvoj braniteljskih zadruga. U tom smislu istaknula je kako je u ovoj godini za poticanje braniteljskog zadrugarstva Ministarstvo osiguralo oko 5 milijuna kuna, čime će poticaje dobiti 33 zadruge. Također je podsjetila kako je u 2005. godini Ministarstvo dalo financijske potpore za 18 zadruga branitelja, a u 2004. za 10 zadruga.

Potpredsjednica Kosor otvorila je potom i tribinu na temu «Zakup, koncesija ili dodjela zemljišta i nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske», u organizaciji Referalnog centra za zadruge branitelja «Poljoprivredno stočarsko voćarske zadruge branitelja Samobor». Ponovno istaknuvši gospodarske uspjehe u području braniteljskog zadrugarstva, potpredsjednica Kosor dala je svoju punu potporu te potporu Vlade i Ministarstva njegovu daljnjem razvoju.



Pisane vijesti