Potpredsjednica Vlade na potpisivanju sporazuma s HVIDR-om Zagreb

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas s predsjednikom Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba Ivanom Pandžom Sporazum o suradnji u programu izgradnje spomenika hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata Grada Zagreba. Tim Sporazumom Ministarstvo se obvezalo financirati izgradnju spomenika u iznosu od 500 tisuća kuna te pomoći HVIDR-i Grada Zagreba u cjelokupnoj realizaciji projekta. Izražavajući zadovoljstvo sve većim interesom za podizanjem spomenika vezanih uz Domovinski rat potpredsjednica Kosor rekla je kako će od iduće godine Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti imati i posebno osigurana financijska sredstva za sufinanciranje izgradnje spomenika Domovinskom ratu, a na toj osnovi je potpisan i današnji Sporazum s HVIDR-om Grada Zagreba. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako Ministarstvo radi i na projektu podizanja spomenika koji će biti postavljen u krugu vukovarske bolnice, u sjećanje na sve stradale ranjenike iz bolnice.

Predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ivan Pandža zahvalio je potpredsjednici Kosor, koja je počasna predsjednica Udruge HVIDR-e Republike Hrvatske, na dosadašnjoj suradnji u raznim projektima, a posebice na potpisivanju današnjeg Sporazuma čime će tijekom iduće godine biti omogućeno podizanje spomenika hrvatskim ratnim vojnim invalidima Grada Zagreba. Također je dogovorena suradnja u projektu stručne edukacije hrvatskih branitelja.

Potpredsjednica Kosor najavila je za 5. listopada ove godine početak isplate hrvatskim braniteljima na osnovu prevođenja za 2005. godinu prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za što je rebalansom osigurano 290 milijuna kuna, te podsjetila kako je u svibnju ove godine započelo prevođenje i isplata za 2007. godinu.



Pisane vijesti