Potpredsjednica Vlade na potpisivanju ugovora o dodjeli financijskih potpora s 10 zadruga branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o korištenju novčanih potpora Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za osnivanje zadruga branitelja s upraviteljima 10 zadruga branitelja, u sklopu provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u pojedinačnom iznosu od 150 tisuća kuna za svaku zadrugu branitelja. Krajem svibnja potpredsjednica Kosor potpisala je ugovore s 20 novoosnovanih zadruga branitelja, tako da je danas riječ o drugom velikom potpisivanju ugovora o dodjeli novčanih potpora novoosnovanim zadrugama hrvatskih branitelja u ovoj godini.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako se mjera poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja pokazala najuspješnijom mjerom Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja pokrenutog u manadatu ove Vlade. Podsjećajući kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u 2007. godini osiguralo dodjelu financijskih potpora za 40 zadruga branitelja, potpredsjednica Kosor istaknula će se kako zbog velikog interesa za ovu mjeru i sve boljih rezultata, rebalansom proračuna osigurati sredstva za dodjelu dodatnih 25 potpora zadrugama hrvatskih branitelja. Na taj način u 2007. godini bit će dodijeljene financijske potpore za ukupno 65 zadruga branitelja, a u čitavom mandatu financijske potpore bit će dodijeljene potpore za 126 zadruga branitelja.

Potpredsjednica Kosor također je rekla kako je za provedbu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja tijekom posljednje tri godine utrošeno oko 100 milijuna kuna.

Poručujući kako briga o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima treba biti briga čitavog društva, potpredsjednica Kosor rekla je kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i u budućnosti nastaviti pružati svu potrebnu pomoć i potporu svim zadrugama kojima su dodijeljene novčane potpore.

U ime upravitelja zadruga koji su danas potpisali ugovore o dodjeli novčanih potpora zahvale potpredsjednici Kosor i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uputili su upravitelj Zadruge branitelja „Sinjska krajina“ iz Sinja Stipe Petričević, te upravitelj Poljoprivredne zadruge branitelja „Dobro“ iz Siska Ivica Butorac.



Pisane vijesti