Potpredsjednica Vlade na potpisivanju ugovora s Hrvatskim Crvenim križem

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas, u ime Vlade Republike Hrvatske, Ugovor o prijenosu u vlasništvo i posjed zemljišta u državnom vlasništvu s Hrvatskim crvenim križem za izgradnju poslovne zgrade i Centralne škole Hrvatskog Crvenog križa. U ime Hrvatskog Crvenog križa ugovor će potpisati prim. dr. sc. Nenad Javornik, izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa.

Vlada Republike Hrvatske kupila je od Grada Zagreba nekretninu za potrebe izgradnje navedenih objekata Hrvatskog Crvenog križa ukupne vrijednosti oko 17 milijuna kuna. Danas potpisanim Ugovorom između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog Crvenog križa određeno je da 50% vrijednosti nekretnine bude darovano Hrvatskom Crvenom križu, a preostalih 50% vrijednosti Hrvatski Crveni križ isplatit će Republici Hrvatskoj s počekom od tri godine i obročnom otplatom kroz daljnjih pet godina.

Upućujući zahvalu hrvatskoj Vladi na konačnom rješenju projekta izgradnje poslovne zgrade i Centralne škole Hrvatskog Crvenog križa izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. sc. Nenad Javornik napomenuo je kako se o njemu razmišljalo zadnjih 150 godina, te kako je proteklih 10 godina Hrvatski Crveni križ upućivao zahtjeve za realizaciju projekta koje nijedna Vlada do sada nije bila prihvatila.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo zajedničkom suradnjom Vlade i Hrvatskog Crvenog križa u realizaciji ovog projekta kojim će se pomoći unaprjeđenju rada Hrvatskog Crvenog križa, kao i suradnjom u provedbi ostalih dosadašnjih projekata.

Predstavnici Hrvatskog Crvenog križa upoznali su potpredsjednicu Kosor s planiranim projektima u području skrbi za stare i nemoćne, poticanja volonterstva i suzbijanja ovisnosti među mladima. Dajući im potporu u provedbi planiranih projekata potpredsjednica Kosor istaknula je kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti također već niz godina provodi programe međugeneracijske solidarnosti za stare i nemoćne osobe, programe borbe protiv ovisnosti, te kako je u mandatu ove Vlade po prvi puta usvojen i Zakon o volonterstvu.



Pisane vijesti