Potpredsjednica Vlade na radnom ručku s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim predstavnicima udruga na dosadašnjoj odličnoj suradnji te izrazila želju za nastavkom takve suradnje i u budućnosti. Izvijestila ih je pritom kako je izvješće Državne revizije o radu Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti već treću godinu zaredom bezuvjetndakle bez primjedbi.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas na radnom ručku s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na državnoj razini koje su potpisale sporazum o suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim predstavnicima udruga na dosadašnjoj odličnoj suradnji te izrazila želju za nastavkom takve suradnje i u budućnosti. Izvijestila ih je pritom kako je izvješće Državne revizije o radu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti već treću godinu zaredom bezuvjetno, dakle bez primjedbi.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u mandatu ove Vlade u cijelosti vraćen dug hrvatskim braniteljima prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz 2001. godine, za čitavo razdoblje od 2001. do 2004. godine, za što je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ukupno izdvojilo 443 milijuna kuna. Također je najavila početak prevođenja mirovina prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u svibnju ove godine.



Pisane vijesti