Potpredsjednica Vlade na svečanoj akademiji u povodu 60. obljetnice rada Hrvatskog saveza slijepih

Potpredsjednica Vladministrica i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor nazočila je danas, u ime Vlade Republike Hrvatsksvečanoj akademiji koja se održala u povodu 60. obljetnice rada Hrvatskog saveza slijepih.

Potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor nazočila je danas, u ime Vlade Republike Hrvatske, svečanoj akademiji koja se održala u povodu 60. obljetnice rada Hrvatskog saveza slijepih.

Poptredsjednica Kosor, koja je i počasna dopredsjednica Hrvatske udruge guhoslijepih osoba «Dodir», čestitala je svima nazočnim članovima Hrvatskog saveza slijepih 60. obljetnicu djelovanja te im zaželjela puno uspjeha u daljnjem radu. Pritom je poručila kako je potrebno i dalje raditi na senzibiliziranju javnosti kod uklanjanja prepreka i predrasuda prema slijepim osobama, ali i svim osobama s invaliditetom. Podsjetila je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nedavno pokrenulo projekt osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, kako je sufinanciralo projekte tiskanja udžbenika za slijepu i slabovidnu djecu s pola milijuna kuna i dnevnih novina za slijepe, te najavila skoro tiskanje na Brailleovom pismu Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji od 2005. do 2007. godine te Nacionalni plan aktivnosti za prava i dobrobit djece od 2006. do 2012. godine.

Na svečanoj akademiji potpredsjednici Kosor uručeno je priznanje Hrvatskog saveza slijepih za izuzetne rezultate na području poboljšanja kvalitete življenja slijepih osoba.



Pisane vijesti