Potpredsjednica Vlade na svečanom Bajramskom ručku u povodu islamskog blagdana Kurban-bajrama

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Karlovcu na svečanom Bajramskom ručku u povodu islamskog blagdana Kurban-bajrama po pozivu Medžlisa Islamske zajednice iz Zagreba i Džemata Maljevac.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Karlovcu na svečanom Bajramskom ručku u povodu islamskog blagdana Kurban-bajrama po pozivu Medžlisa Islamske zajednice iz Zagreba i Džemata Maljevac.

Čestitajući blagdan Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj potpredsjednica Kosor izrazila je želju da ga provedu u ozračju razumijevanja za svakog čovjeka, kao i u svakodnevnom životu i radu, posebice prema starijim osobama i onima kojima je pomoć potrebna. Podsjećajući kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od 2004. godine provodi u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice iz Zagreba Program međugeneracijske solidarnosti «Dnevni boravak i pomoć u kući» na području općina Vojnić, Topusko i Cetingrad u Karlovačkoj županiji, kojim je obuhvaćeno oko 200 korisnika starije životne dobi te na njegovoj provedbi zaposleno 15 osoba, potpredsjednica Kosor poručila je kako će se zbog njegove uspješnosti suradnja na provedbi Programa nastaviti i u ovoj godini.

Zahvalu potpredsjednici Kosor na provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na području općina Vojnić, Topusko i Cetingrad uputili su predsjednik Mešihata Islamske zajednice iz Zagreba muftija Šefko Omerbašić i pomoćni imam Džemata Maljevac Azim efendija Durmić.



Pisane vijesti