Potpredsjednica Vlade na uručenju nagrade "Tvrtka prijatelj obitelji"

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je Vlada Republike Hrvatske u svom dosadašnjem mandatu osobitu pozornost poklonila obitelja posebice kroz aktivnosti Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i Savjeta za populacijsku politiku...

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas, u povodu Međunarodnog dana obitelji, nagradu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti «Tvrtka prijatelj obitelji» tvrtki Ericsson Nikola Tesla d.d., kao trgovačkom društvu s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog obiteljskog ozračja prema zaposlenicama - roditeljima i njihovim obiteljima u protekloj godini. Potpredsjednica Kosor nagradu je uručila predsjednici Uprave Ericssona Nikole Tesle d.d. Gordani Kovačević. Riječ je o nagradi koju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, temeljem raspisanog javnog poziva, ove godine dodjeljuje po prvi puta za rezultate postignute u protekloj 2006. godini. Dodjelom nagrade ostvaruje se i jedna od mjera Nacionalne populacijske politike u području promicanja Nacionalnog pokreta brige o djeci u Hrvatskoj koji uključuje demografski aspekt i podizanje kvalitete obiteljskog života. Tvrtki Ericsson Nikola Tesla d.d. nagrada je dodijeljena zbog niza pozitivnih elemenata, od prilagođenosti radnih uvjeta za zaposlenike osobe s invaliditetom, osiguravanja smještaja djece u obližnjem vrtiću, posebice djece s poteškoćama u razvoju, dodjele novčanih potpora obiteljima djece s poteškoćama u razvoju, stipendiranja djece zaposlenika itd.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je Vlada Republike Hrvatske u svom dosadašnjem mandatu osobitu pozornost poklonila obitelji, a posebice kroz aktivnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Savjeta za populacijsku politiku, tijela koja su i osnovana u mandatu ove Vlade. Napomenula je kako je upravo u svrhu promicanja obiteljskih vrijednosti i unaprjeđenja uvjeta obiteljskog života, usklađenog s poslovnim obvezama, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ove godine, po prvi puta u Republici Hrvatskoj, raspisalo i ovaj Natječaj za dodjelu nagrade «Tvrtka prijatelj obitelji». Potpredsjednica Kosor izrazila je pritom želju da dodjela nagrade «Tvrtka prijatelj obitelji» povodom 15. svibnja - Međunarodnog dana obitelji postane tradicija, te iduće godine bude dodijeljena i u više kategorija.

Svoju zahvalu uputila je Povjerenstvu za odabir «Tvrtke prijatelja obitelji», te Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj udruzi poslodavaca na susretljivosti i pomoći u organizaciji ovoga događanja i promociji Međunarodnog dana obitelji – 15. svibnja.

Dodjeli nagrade nazočili su predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Povjerenstva za odabir nagrade «Tvrtka prijatelj obitelji» i tvrtki prijavljenih na javni poziv za dodjelu nagrade, Savjeta za populacijsku politiku Vlade RH, Hrvatske biskupske konferencije, te drugi uzvanici.



Pisane vijesti