Potpredsjednica Vlade Opačić dodijelila Državnu nagradu za humanitarni rad u 2014. godini

Slika /Vijesti/2014/Prosinac/19 prosinac/DSC_7136.jpg

Državna nagrada za humanitarni rad najveće je priznanje koje Republika Hrvatska daje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada.

Danas je u Banskim dvorima održana svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2014. godini, na kojoj je sudjelovala potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić. Državna nagrada za humanitarni rad najveće je priznanje koje Republika Hrvatska daje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada. Nagradu za životno djelo dobila je Slavica Okreša, a dobitnici godišnje nagrade za humanitarni rad u 2014. godini su Majda Ivanda, Branko Vrbešić i Ema Možanić.

U obraćanju nazočnima, potpredsjednica Vlade Milanka Opačić kazala je da se Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje osobama koje ulažu svoje slobodno vrijeme i energiju kako bi pomagali drugima. Naglasila je da humanitarne akcije izvlače iz ljudi najbolje vrijednosti i čine društvo puno boljim, vrjednijim i plemenitijim. „Mi smo izradili jedan novi zakon o humanitarnoj djelatnosti kojim želimo spriječiti bilo kakvu vrstu malverzacije, te osobama koje daju svaku kunu da bi nekome pomogli jamčiti da će taj novac dosita dobiti oni za koje je prikupljen“, rekla je ministrica Opačić. Izrazila je nadu da će se ovim zakonom, koji je pri kraju javne rasprave, osigurati još veća vjera u humanitarne akcije. „Humanitarna djelatnost nas čini boljima i utoliko je ova nagrada zahvala onima koji će je danas dobiti za ono što su učinili u svom radu kao humanitarci, ali i svima onima koji u svakodnevnom životu humanitarno djeluju i pomažu drugima“, istaknula je ministrica Opačić.

Potpredsjednica Opačić podsjetila je na poplave koje su se nedavno dogodile u jednom dijelu Slavonije i pohvalila rad svih volontera koji sudjelovali u akciji prikupljanja pomoći za potopljena područja u Slavoniji.


 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Društvo i zajednica