Potpredsjednica Vlade Opačić: Rješenje Porezne uprave apsolutno je sramotno, službenika treba sankcionirati

Slika /Vijesti/2014/Rujan/18 rujna/DSC_6344.jpg

Potpredsjednica Vlade Opačić naglasila je kako je nedopustivo da se privatni politički stav miješa s profesionalnim obavljanjem dužnosti u Poreznoj upravi. „To je nedopustivo i sramotno i mislim da bi ta osoba trebala biti sankcionirana“.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić komentirala je danas rješenje u kojem Porezna uprava odbija donaciju Centru za ženske studije priznati kao porezni odbitak, zbog toga što se Centar za ženske studije zalaže za pravo na pobačaj.
 
Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić kazala je da je upoznata s rješenjem iz Porezne uprave, ocijenivši ga apsolutno sramotnim, prvenstveno za onoga koji je napisao takvo rješenje. „Koliko znam i ministar je tražio pisanu ispriku prema samoj udruzi i osobi kojoj je rješenje napisano“, izvijestila je, dodavši da je pokrenut i disciplinski postupak. Ministrica Opačić naglasila je kako je nedopustivo da se privatni politički stav miješa s profesionalnim obavljanjem dužnosti u Poreznoj upravi. „To je apsolutno nedopustivo i sramotno i mislim da bi osoba trebala biti sankcionirana za to što je napisala u rješenju“, zaključila je.
 
 

Pisane vijesti