Potpredsjednica Vlade otvorila Info - centar za mlade

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Rijeci Info-centar za mlade.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Rijeci Info-centar za mlade. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski je podržalo sa 120 tisuća kuna pilot-projekt osnivanja Info-centra za mlade, u suradnji s Gradom Rijekom koje je ustupilo prostore za rad Info-centra za mlade, a nositelj pilot-projekta je Udruga mladih «Korak ispred». Aktivnosti Info-centra za mlade bazirat će se na provođenju raznih vrsta istraživanja, izradama baza podataka, razvoju suradnje nevladinih udruga s tijelima državne uprave i lokalne uprave i samouprave, pružanju informacija kroz internetski portal i mrežu Info-centara, stvaranju komunikacijskog sustava na računalno-komunikacijskoj tehnologiji, stipendiranju specijalističkih tečajeva za mlade s naglaskom na informatiku i dizajn, te drugih aktivnosti koje pridonose mladima.
Pozdravljajući sve nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako je osnivanje Info-centra za mlade u Rijeci, kao prvog od predviđena četiri makroregionalna Info-centra, određeno i samom mjerom 102. Nacionalnog programa djelovanja za mlade prema kojoj je određena razrada modela osnivanja Info-centara prilagodljivog potrebama i mogućnostima mladih i u ostalim većim gradovima. Info-centri će se također umrežiti na nacionalnoj razini, a nositelji pilot projekta osnivanja Info-centara za mlade su Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji sa županijskim i gradskim poglavarstvima i nevladinim udrugama.


Potpredsjednica Kosor poručila je kako Udruga mladih «Korak ispred», kao nositelj ovog pilot projekta, ima njezinu punu potporu, kao i potporu Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u daljnjim aktivnostima. Istaknula je kako su u cilju efikasnije provedbe Nacionalnog programa djelovanja za mlade i politika usmjerenih prema mladima u svim ministarstvima već imenovani povjerenici za mlade na razini pomoćnika ministra. Podsjećajući kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u 2005. godini financijski poduprlo rad 43 kluba mladih, kao i rad niza udruga mladih koje se bave problemima osoba s invaliditetom i prevencijom ovisnosti, potpredsjednica Kosor pozvala je, ususret Međunarodnog dana borbe protiv droge – 26. lipnja, sve mlade da se dodatno senzibiliziraju u borbi protiv svih vrsta ovisnosti. Također je najavila i održavanje II. Nacionalne konferencije za mlade početkom srpnja na Bjelolasici, u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.



Pisane vijesti