Potpredsjednica Vlade otvorila izložbu plakata udruge "Ekus"

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor otvorila je danas u prostorima Gliptoteke HAZU-a izložbu plakata «Pružimo ruku, pružimo priliku» s porukom podrške mladim sportašima s invaliditetom, u organizaciji Udruge za edukaciju, kulturu i sport «Ekus».

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor otvorila je danas u prostorima Gliptoteke HAZU-a izložbu plakata «Pružimo ruku, pružimo priliku» s porukom podrške mladim sportašima s invaliditetom, u organizaciji Udruge za edukaciju, kulturu i sport «Ekus». Projekt «Pružimo ruku, pružimo priliku» pokrenula je krajem 2004. godine udruga «Ekus» uz potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kao potporu mladim sportašima s invaliditetom. Cilj ovog projekta je osiguravanje partnera i financijskih sredstava za opremanje prvog športskog kampa za mlade športaše s invaliditetom, kojih je u Hrvatskom športskom savezu invalida registrirano više od 10 600. Ostali ciljevi su edukacija što većeg broja osoba za potrebe i probleme osoba s invaliditetom te njihova socijalizacija i integracija u društvo. Od početka 2005. godine do početka 2006. godine ostvarene su kreativne radionice u 26 osnovnih i srednjih škola uz sudjelovanje preko 300 učenika i djece s invaliditetom u Krapinsko-zagorskoj županiji, a provedeni su i programi socijalizacije i edukacije o problemima i potrebama osoba i športaša s invaliditetom u što je bilo uključeno oko 400 roditelja, 50 nastavnika, 100 volontera i još oko 100 osoba koje su na izravan ili neizravan način sudjelovali u realizaciji projekta.

Otvarajući izložbu potpredsjednica Kosor uputila je pozdrave i zahvale na dosad ostvarenim rezultatima svim športašima s invaliditetom u Republici Hrvatskoj te im zaželjela puno uspjeha i u idućim natjecanjima. Podsjetila je kako je hrvatska Vlada u ovom mandatu učinila značajne iskorake prema športašima s invaliditetom, kako u pogledu izjednačavanja pri nagrađivanju za postignute rezultate na međunarodnim natjecanjima, tako i u okviru novog Zakona o športu. Čestitke na svemu učinjenom za športaše s invaliditetom uputila je i članovima udruge «Ekus».



Pisane vijesti