Potpredsjednica Vlade otvorila je novoizgrađenu dionicu brze ceste Vrbovec-Gradec

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbraitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadernovoizgrađenu dionicu brze ceste Vrbovec-Gradec. Čestitajući svim graditeljima na dovršetku radova potpredsjednica Kosor rekla je kako je riječ o dionici brze ceste dugoj 15,15 kilometarčija je izgradnja stajala oko 330 milijuna kuna.

Potpredsjednica Kosor napomenula je kako je otvorenje i ove dionice jedan od primjera ravnomjernog gospodarskog razvoja čitave Hrvatske, budući da se radovi nastavljaju i na izgradnji dionica brzih cesta prema Bjelovaru i Virovitici, te Križevcima i Koprivnici. Napomenuvši kako su tijeku radovi na izgradnji autoceste prema Pločama i dalje prema Dubrovniku, izgradnji punog profila autoceste prema Rijeci, izgradnji cestovnog koridora 5C, te uređenja drugih krakova tunela Sv. Rok i Mala Kapela, potpredsjednica Kosor rekla je kako sve te činjenice potvrđuju dani prioritet izgradnji cestovne infrastrukture u programu ove Vlade. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u dosadašnjem mandatu izgrađeno 411 kilometra autocesta, a do kraja ove godine izgradit će se još oko 40 kilometara autocesta. Također je podsjetila kako je ukupno u cestogradnju u dosadašnjem mandatu ove Vlade uloženo 8 milijardi i 417 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor rekla kako je u državne ceste na području Zagrebačke županije od početka mandata ove Vlade, s planom ulaganja i u ovoj godini, uloženo oko 500 milijuna kuna, a u planu su četiri velika projekta - u tijeku je projekt rekonstrukcije dionice državne ceste Zaprešić-Harmica, započet je projekt rekonstrukcije državne ceste Samobor-Sveta Nedelja, u pripremi je projekt južne obilaznice Zaprešića te je tijeku realizacija projekta spojne ceste Brdovec-Samobor-Sveta Nedjelja..

Potpredsjednica Kosor, ususret nadolazećem Danu pobjede i Domovinske zahvalnosti, uputila je čestitku i svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i njihovim obiteljima.



Pisane vijesti