Potpredsjednica Vlade otvorila obnovljenu zgradu državne uprave u Vukovaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vukovaru obnovljenu zgradu Ureda Državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

VUKOVAR, , 27. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vukovaru obnovljenu zgradu Ureda Državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Čestitajući Vukovarcima na još jednom obnovljenom zdanju, Jadranka Kosor je ustvrdila kako je nakon što su danas u Vukovaru otvoreni Veleučilište, Ured Vlade za brzu komunikaciju građana i poduzetnika s državom HITRO.HR, te obnovljeni središnji gradski trg, Vukovar u budućnost zakoračio novim koracima.

Predstojnica Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Kata Tomljenović, napomenula je kako su službenici tog ureda od 1997. godine do danas djelovali na tri lokacije.

Zgradu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji obnovila je hrvatska država uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, rekla je Kata Tomljenović.

Govorio je i zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Pavle Matičić.

Prema njegovim riječima u 20 ureda državne uprave u Hrvatskoj godišnje se rješava od 400.000 do 500.000 upravnih i oko milijun neuprvnih predmeta.



Pisane vijesti