Predsjednik Vlade otvorio HITRO.HR u Vukovaru

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u vukovarskoj poslovnici Fine otvorio servis HITRO.HR, peti u nizu Vladinih ureda za ubrzanu komunikaciju građana i poduzetnika s državom.

VUKOVAR, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u vukovarskoj poslovnici Fine otvorio servis HITRO.HR, peti u nizu Vladinih ureda za ubrzanu komunikaciju građana i poduzetnika s državom.

"Kad smo počeli obnovu Vukovara, znali smo da osim obnove kuća građanima treba pružiti perspektivu i radna mjesta, a njih nema bez poduzetnika i poduzetništva", poručio je Sanader, dodavši kako je otvorenjem servisa HITRO.HR-a Vlada sprječava "gubljenje vremena, živaca te mito i korupciju".

Predsjednik Uprave Fine Zoran Maksić ocijenio je kako se u Hrvatskoj danas može osnovati tvrtka u roku pet dana, a cilj je, kako je dodao, to učiniti za pola sata.

Uredi HITRO.HR-a dosad su, osim u Vukovaru, otvoreni u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, a uskoro će i u Dubrovniku, najavio je Maksić.

Predsjednik Vlade Sanader je danas je također u pratnji potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor i nekolicine ministara otkrivanjem poprsja prvoga predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, rad akademskog kipara Ante Jurkića, svečano u Vukovaru otvorio obnovljeni Trg Republike Hrvatske. U obnovu trga gradske vlasti su uložile 4,5 milijuna kuna.

"Obnova trga simbol je obnove Vukovara", rekao je Sanader, poručivši Vukovarcima, kako "ne smiju zaboraviti ono što se dogodilo u prošlosti, ali i ne dopustiti da žive u njoj". Vukovarcima je obećao kako će Vlada financirati izradbu projektne dokumentacije za izgradnju vukovarske obilaznice, te podsjetio kako je Vlada izdvojila i 270
milijuna kuna za provedbu projekta zaštite kulturne baštine od Iloka do Vukovara.


Za boravka u Vukovaru premijer Sanader će otvoriti i vukovarsko Veleučilište.



Pisane vijesti