Potpredsjednica Vlade otvorila prostorije Područne službe HZMO-a u Virovitici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici prostorije Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici prostorije Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. U okviru HZMO-a radi nesmetanog, racionalnog i uspješnog obavljanja djelatnosti HZMO-a i dostupnosti ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja svim osiguranim osobama, na području Virovitičko-podravske županije organizirana je Područna služba HZMO-a u Virovitici s dvije ispostave i to u Orahovici i Slatini.
Otvarajući prostorije Područne službe i upućujući zahvalu djelatnicima HZMO-a potpredsjednica Kosor rekla je kako će odsada svi osiguranici, korisnici mirovinskih primanja i korisnici doplatka za djecu na području Virovitičko-podravske županije moći bliže svom mjestu stanovanja, uz sve potrebne informacije o ostvarivanju prava, predati svoje zahtjeve i prijave, dobiti različite potvrde o stažu i mirovini, te ostvariti svoja prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu. Na području Virovitičko-podravske županije u lipnju ove godine registrirano je 23.002 osiguranika, 18.949 korisnika mirovine, te 7.172 korisnika doplatka za djecu za 13.397 djece.




Pisane vijesti