Potpredsjednica Vlade otvorila Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vinkovcimpovodom obilježavanja Majčinog danSavjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj. Obraćajući se nazočnimpotpredsjednica Kosor napomenula je kako je otvaranje ovakvih savjetovališta dobar primjer suradnje Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti sa županijama i gradovima obuhvaćenim ovim projektom, te izrazila nadu za njihovim otvaranjem u svim županijama.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vinkovcima, povodom obilježavanja Majčinog dana, Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj. Obraćajući se nazočnima, potpredsjednica Kosor napomenula je kako je otvaranje ovakvih savjetovališta dobar primjer suradnje Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa županijama i gradovima obuhvaćenim ovim projektom, te izrazila nadu za njihovim otvaranjem u svim županijama. Podsjetila je kako se ovim činom započinje i ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana obitelji – 15. svibnja. U tom je pogledu najavila i niz drugih prigodnih aktivnosti kojima je cilj očuvanje obiteljskih vrijednosti i unaprjeđenje kvalitete obiteljskoga života. One će uključiti otvaranje savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj i u drugim mjestima, kao i održavanje okruglih stolova i radionica, te drugih aktivnosti u lokalnim zajednicama. Napomenula je kako se svim ovim aktivnostima vraća dostojanstvo obitelji i mjesto u društvu koje s pravom zaslužuje.

U prostorima Gradskog poglavarstva potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor također je sudjelovala i na svečanosti obilježavanja Majčinog dana s obiteljima Udruge 8+. Svima okupljenima majkama i majkama u čitavoj Republici Hrvatskoj čestitala je pritom Majčin dan, ukazujući na obiteljske vrijednosti kao temeljne vrijednosti društva. Istaknula je kako su tijekom prošle godine u Republici Hrvatskoj učinjeni znatni pomaci u pogledu unaprjeđenja prava majki i zaštite dostojanstva obitelji, od povećanja rodiljnih naknada, uvođenja mogućnosti i prava na korištenje trogodišnjeg rodiljnog dopusta, te projekata Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za višečlane obitelji – dodjele besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola i dodjele osobnih računala obiteljima s osmero i više djece, kao i projekta sufinanciranja udžbenika za slijepu i slabovidnu djecu u ukupnom iznosu od 500.000,00 kuna. Također je podsjetila i na jučerašnju odluku Vlade o proširenju prava na dječji doplatak.

Antun Trbuk, predsjednik Udruge 8+, koja obuhvaća višečlane obitelji s osmero i više djece, zahvalio se potpredsjednici Kosor i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na dosadašnjoj suradnji i pomoći višečlanim obiteljima, a posebice u pogledu dodjele besplatnih udžbenika i osobnih računala.



Pisane vijesti