Potpredsjednica Vlade posjetila majke i djecu u Petrovoj bolnici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obišla je danas majke i djecu u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj te im čestitala Majčin dan.

ZAGREB, 8. svibnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obišla je danas majke i djecu u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj te im čestitala Majčin dan.

Tim povodom majkama je darovala ruže, a djeci komplete dječje opreme.

Potpredsjednica Vlade ukazala je na ustavne odredbe zaštite majčinstva i obitelji. Podsjetila je na mjere koje je Vlada donijela u prošloj godini poput povećanja porodnih naknada i uvođenja mogućnosti trogodišnjeg porodnog dopusta za majke s više djece, te besplatne dodjele školskih udžbenika i računala za djecu iz višečlanih obitelji.

Kosor je izjavila da su te mjere početak zaustavljanja negativnog demografskog trenda u Hrvatskoj te dodala da je pri kraji izrada Nacionalnog programa demografskog poboljšanja na kojem radi skupina stručnjaka.

Majčin dan ujedno je uvod u obilježavanje Međunarodnog dana obitelji - 15. svibnja, koji će biti obilježen nizom događanja, rekla je ministrica Kosor.



Pisane vijesti