Potpredsjednica Vlade posjetila Škabrnju i Biljane Donje

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Biljanima Donjim obitelj srpskih povratnika Škorić čija je kuća jučer u noći kamenovana.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Biljanima Donjim obitelj srpskih povratnika Škorić čija je kuća jučer u noći kamenovana. Potpredsjednica Kosor istaknula je pritom kako hrvatska Vlada, kao i u ovom slučaju, čini sve da bi svi njezini građani mogli živjeti sigurno. Podsjećajući kako svatko ima pravo na povratak i svoj dom ponovila je Vladin stav o jasnoj i nedvosmislenoj osudi jučerašnjeg incidenta.

Potpredsjednica Kosor posjetila je u Škabrnji okupljene mještane koji prosvjeduju zbog uhićenja četvorice mještana koji su sudjelovali u kamenovanju kuća srpskih povratnika. Okupljenim mještanima potpredsjednica Kosor poručila je kako je svjesna razmjera zločina koji se dogodio u Škabrnji tijekom agresije na Hrvatsku, napomenuvši kako svi zločinci moraju odgovarati zbog počinjenih zločina. No, također je poručila kako se nasiljem ništa ne može riješiti, te pozvala mještane Škabrnje, posebice branitelje, na mir i dostojanstvo.



Pisane vijesti