Potpredsjednica Vlade potpisala ugovor s poslodavcima u sklopu Mjere VI Programa zapošljavanja branitelja

otpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o dodjeli novčane potpore pojedinačnim poslovnim projektima s 15 poslodavaca koji će zapošljavati hrvatske branitelje.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o dodjeli novčane potpore pojedinačnim poslovnim projektima s 15 poslodavaca koji će zapošljavati hrvatske branitelje. Na taj će se način realizirati provedba Mjere VI Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja - potpore pojedinačnim projektima u pojedinačnom iznosu od 100.000,00 kuna.

Aktiviranje Mjere VI Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja - potpore pojedinačnim provedeno je Javnim pozivom gdje su navedeni osnovni uvjeti koje moraju ispunjavati podnositelji zahtjeva (održivost poslovnog plana kao najvažniji kriterij za procjenu, prednost je dana projektima na otocima, područjima od posebne državne skrbi i područjima s visokom stopom nezaposlenosti, kao i primarnim i sekundarnim oblicima djelatnosti te podnositeljima zahtjeva koji su ujedno i hrvatski branitelji ili djeca poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja).

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je ukupno zaprimljeno 38 zahtjeva iz 14 županija, a konačno je odobreno 15 zahtjeva koji su ispunjavali tražene kriterije i čiji su poslovni planovi ocijenjeni održivima. Također je podsjetila kako je Ministarstvo potpisalo ove godine s 10 zadruga branitelja Ugovor o korištenju novčane potpore za osnivanje zadruga branitelja u pojedinačnom iznosu od 150.000, kuna te najavila potpisivanje ugovora s još 10-ak braniteljskih zadruga do kraja godine. Mjeru poticanja osnivanja zadruga branitelja ocijenila je posebno uspješnom i perspektivnom, te podsjetila kako su rebalansom proračuna za njezinu provedbu u 2005. godini osigurana dodatna financijska sredstva u iznosu od 1.350.000,00 kuna, te sada iznose 3.350.000,00 kuna.



Pisane vijesti