Održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH.

Na sjednici je prihvaćeno Izvješće o provedbi mjera Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom u 2003. i 2004. godini. Izvješće prati sve mjere i područja iz Nacionalne strategije te će biti upućeno Vladi. Kako bi svi sudionici provedbe Nacionalne strategije i dalje unaprjeđivali položaj osoba s invaliditetom potpredsjednica Kosor najavila da će u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom – 3. prosinca, biti organiziran i tematski okrugli stol.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog zakona o pravobranitelju za osobe s invaliditetom, a cilj uvođenja ovog instituta je poboljšanje kvalitete osoba s invaliditetom kroz osiguranje i promicanje njihovih prava kao i sve oblike informiranja i savjetovanja, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, međunarodnim ugovorima i ostalim predmetnim propisima.Pisane vijesti