Potpredsjednica Vlade potpisala Ugovore o suradnji na programima međugeneracijske solidarnosti za 2006. godinu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o suradnji na programima međugeneracijske solidarnosti za 2006. godinu - „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ s Koprivničko-križevačkom županijom i „Pomoć u kući starijim osobama“ sa Zagrebačkom županijom i Gradom Grubišnim Poljem.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o suradnji na programima međugeneracijske solidarnosti za 2006. godinu - „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ s Koprivničko-križevačkom županijom i „Pomoć u kući starijim osobama“ sa Zagrebačkom županijom i Gradom Grubišnim Poljem. Programima je obuhvaćeno ukupno 550 korisnika - 200 korisnika s područja Koprivničko-križevačke županije (za područje Koprivnice, Križevaca i Đurđevca), 200 korisnika s područja Zagrebačke županije (za područje Žumberka) i 150 korisnika s područja Grada Grubišnog Polja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (za područje Grubišnog Polja i pripadajućih okolnih naselja). Na provedbi programa međugeneracijske solidarnosti bit će zaposleno ukupno 36 osoba koji će korisnicima pružati usluge iz programa neposredno u njihovim kućanstvima i u prostorijama Dnevnog boravka, i to 14 djelatnika u Koprivničko-križevačkoj županiji, 12 djelatnika u Zagrebačkoj županiji i 10 djelatnika u Gradu Grubišnom Polju.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je programima međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ i „Pomoć u kući starijim osobama“ u 2006. godini, uključivo s ovim potpisivanjem, obuhvaćeno ukupno 7000 starijih osoba, uz zaposlenih ukupno 460 osoba. Također je rekla kako je dosad ugovoreno ukupno 39 programa međugeneracijske solidarnosti na području 20 županija, od čega 25 programa „Pomoći u kući starijim osobama“ i 14 programa „Dnevnih boravaka i pomoći u kući starijim osobama“ (11 Dnevnih boravaka već radi, a 3 su u pripremi u Gradu Buzetu, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Koprivničko-križevačkoj županiji i bit će otvoreni do kraja godine), a u planu je suradnja i s Gradom Zagrebom,

Potpredsjednica Kosor potpisala je danas s Karlovačkom županijom, Gradom Karlovcem i Maticom umirovljenika Hrvatske i Ugovor o suradnji na programu „III. športskih susreta umirovljenika“ koji će se održati u Karlovcu 30. rujna 2006. godine, uz sudjelovanje oko 1000 starijih osoba. Potpredsjednica Kosor rekla je kako se športski susreti umirovljenika provode kontinuirano od 2004. godine, a dosad su već održani u Virovitici i Zadru.



Pisane vijesti