Potpredsjednica Vlade primila u nastupni posjet japanskog veleposlanika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Tetsuhisa Shirakawu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Tetsuhisa Shirakawu.
Potpredsjednica Kosor uputila je veleposlaniku Shirakawi zahvalu za humanitarnu pomoć Japana Republici Hrvatskoj u teškim ratnim vremenima. Također je izrazila zadovoljstvo postojanjem stalne međudržavne suradnje na znanstvenom, tehnološkom i športskom planu i stanjem međudržavnih odnosa bez otvorenih pitanja. Potpredsjednica Kosor izrazila je želju za dodatnim unaprjeđenjem gospodarskih odnosa između dvaju zemalja, te uputila zahvalu veleposlaniku Shirakawi na pomoći japanske Vlade u otvaranju studija japanologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zahvalila je i na pomoći hrvatskom izaslanstvu i hrvatskom paviljonu na izložbi «Expo 2005» održanoj prošle godine u Japanu.
Veleposlanik Shirakawa poručio je kako će se i osobno zauzeti za razvoj gospodarske suradnje, istaknuvši kako je nakon svjetske izložbe «Expo 2005» udvostručen broj japanskih turista u Hrvatskoj. U cilju daljnjeg razvoja prijateljskih odnosa veleposlanik Shirakawa najavio je skoro povezivanje u formi gradova prijatelja između Hekinana i Pule, uz već postojeće gradove prijatelje Zagreb i Kyoto, te Rijeku i Kawasaki. Veleposlanik Shirakawa najavio je potpredsjednici Kosor i ovotjedni posjet predstavnika grada Hekinana Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati i s njom.
Veleposlanik Shirakawa zanimao se za Vladinu Nacionalnu populacijsku politiku, a potpredsjednica Kosor upoznala ga je s nekim mjerama prijedloga Nacionalne populacije politike, koja se trenutno nalazi u saborskoj proceduri.




Pisane vijesti