Potpredsjednica Vlade s biskupom porečkim i pulskim

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti sastala se danas s mons. Ivanom Milovanom, biskupom porečkim i pulskim. Mons. Milovan izvijestio je potpredsjednicu Kosor o održavanju «Susreta katoličke mladeži – Pula 2006».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sastala se danas s mons. Ivanom Milovanom, biskupom porečkim i pulskim. Mons. Milovan izvijestio je potpredsjednicu Kosor o održavanju «Susreta katoličke mladeži – Pula 2006», koji će se održati u Puli 29. travnja ove godine, a na njemu se očekuje sudjelovanje oko 15.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva. Susreti mladih tradicionalno se održavaju svake dvije godine, a s mladima na Susretu sudjeluju i svi hrvatski biskupi te nekoliko stotina svećenika.

Mons. Milovan uputio je potpredsjednici Kosor poziv za sudjelovanje na Susretu, što je ona i prihvatila te istaknula kako će kao predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH predložiti sudjelovanje na Susretu i svim članovima Savjeta za mlade. Mons. Milovan također je razgovarao s potpredsjednicom Kosor o pomoći Vlade u organizaciji susreta kako u pogledu smještaja mladih tako i mogućoj financijskoj pomoći. Dajući punu potporu Vlade održavanju Susreta, potpredsjednica Kosor obećala je i pomoć Vlade u organizaciji.



Pisane vijesti