Potpredsjednica Vlade s izaslanstvom grada Senja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Grada Senja predvođenim predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Nekićem.

Izaslanstvo Grada Senja upoznalo je potpredsjednicu Kosor s planiranim projektima uređenja parka hrvatskih branitelja i izgradnje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja Senja, izgradnje mosta hrvatskih branitelja kod središnjeg križa u Senju, te uređenja Memorijalnog centra u spomen na poginulog pukovnika Damira Tomljenovića Gavrana u Krivom Putu. Potpredsjednica Kosor podržala je ove planirane projekte te uputila zahvalu gradskim vlastima Senja na skrbi koju pružaju hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

Na sastanku se razgovaralo i o unaprjeđenju sustava zdravstvene skrbi u Domu zdravlja u Senju, te o aktivnostima potrebnima za početak rada županijskog Obiteljskog centra u Senju, koji će djelovati u sklopu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. U tom pogledu potpredsjednica Kosor ponudila je svu potrebnu pomoć, posebice u cilju što skorijeg otvorenja Obiteljskog centra.



Pisane vijesti