Potpredsjednica Vlade s izaslanstvom Hrvatskog helšinskog odbora

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Daniela Ivina i izvršnog direktora Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Srđana Dvornika.

Novoizabrani predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Daniel Ivin upoznao je potpredsjednicu Kosor s aktualnim i planiranim aktivnostima Hrvatskog helsinškog odbora. U tom smislu istaknuo je kako je Hrvatski helsinški odbor aktivno uključen u pružanje besplatne pravne pomoći građanima, što predstavlja najveći dio njegovog rada, a uključit će se i u izradu Antidiskriminacijskog zakona koje je nositelj Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Daniel Ivin najavio je i održavanje okruglog stola o temi antidiskriminacije u rujnu ove godine, te uputio poziv potpredsjednici Kosor koji je ona prihvatila.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade i nevladinih udruga koja se temelji na partnerskim odnosima. Istaknula je kako je pitanje ljudskih prava područje neiscrpnih aktivnosti i za Vladu i za civilno društvo, koje je potrebno stalno usklađivati s potrebama suvremenog života.



Pisane vijesti