Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Gornjeg Kneginca

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Gornjeg Kneginca.

Tom prigodom predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Gornjeg Kneginca uručili su potpredsjednici Kosor zahvalnicu za potporu i pomoć pri izgradnji spomenika u Lipiku za 22 poginula hrvatska branitelja s područja Varaždinske županije. Predstavnici Udruge upoznali su potpredsjednicu Kosor i s planiranom izgradnjom spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Gornjem Knegincu.

Zahvaljujući Udruzi na dodijeljenom priznanju potpredsjednica Kosor uputila je i zahvalu na doprinosu u Domovinskom ratu svim hrvatskim braniteljima s područja Varaždinske županije. Istaknula je pritom kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i u budućnosti davati potporu i pomagati radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Gornjeg Kneginca, te napomenula kako briga o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima mora biti briga čitavog društva. Potpredsjednica Kosor izrazila je i zadovoljstvo činjenicom da u posljednje vrijeme sve više raste interes za podizanje spomenika u sjećanje na poginule branitelje u Domovinskom ratu, što je dokaz da doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu nije zaboravljen.



Pisane vijesti