Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Udurge 100%-tnih HRVI I. skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, na čelu s predsjednikom Udruge Đurom Glogoškim.

Na sastanku se razgovaralo o pripremi zdravstveno-savjetodavnog simpozija 100%-tnih HRVI I. skupine koji će se održati krajem kolovoza ove godine, uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dogovorena je i priprema posebnog programa za supruge i djecu 100%-tnih HRVI-a I. skupine, a na sastanku se razgovaralo i o nabavi posebnih ortopedskih pomagala 100%-tne HRVI-e I. skupine.

Također je dogovoreno uređenje kuće u Zaprešiću u kojoj će biti smješteni 100%-tni HRVI I. skupine i njihove obitelji za vrijeme trajanja liječenja i pretraga hrvatskih ratnih vojnih invalida. Uređenje kuće financirat će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Predstavnici Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine izrazili su zadovoljstvo te uputili zahvalu potpredsjednici Kosor i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji u brizi za dostojanstven život najtežih invalida Domovinskog rata.



Pisane vijesti