Potpredsjednica Vlade u posjetu centru za psihosocijalnu pomoć u Varaždinu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Varaždinu Centar za psihosocijalnu pomoć Varaždinske županijte se sastala s djelatnicima Centra i predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Varaždinske županije.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Varaždinu Centar za psihosocijalnu pomoć Varaždinske županije, te se sastala s djelatnicima Centra i predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Varaždinske županije.

Tijekom sastanka potpredsjednica Kosor upoznala se s radom Centra i aktualnim problemima branitelja, posebice branitelja oboljelih od PTSP-a, na području Varaždinske županije. Pritom je poručila kako je od gradonačelnika Varaždina i župana Varaždinske županije zatražila dodjelu primjerenijeg prostora za rad Centra, kako bi se on dodatno poboljšao i unaprijedila pomoć hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, a i ostalim stradalnicima iz Domovinskog rata. Također je istaknula kako je uputila dopis i drugim županijama sa jednakim zahtjevom, te podsjetila i na proizlazeće obveze tijela lokalne samouprave, kako iz novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, tako i iz novog Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći stradalnicima i sudionicima iz Domovinskog rata. Ističući kako se skrb o hrvatskim braniteljima i učinkovita provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji može ostvariti jedino zajedničkim radom svih tijela državne vlasti i jedinica lokalne samouprave i na ovaj ih način pozvala da svojim aktivnostima pridonesu smanjenju prepreka u ostvarivanju pripadajućih prava te savladavanju svakodnevnih poteškoća s kojima se susreću. Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Varaždinske županije izrazili su zadovoljstvo novim ustrojem i radom Centara za psihosocijalnu pomoć te novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.



Pisane vijesti