Potpredsjednica Vlade u posjetu obitelji Šoljić korisnicima palijativne skrbi

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u zagrebačkom naselju Trnsko obitelj Šoljić, korisnike Programa palijativne skrbte im uručila prigodne poklone i lijekove.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u zagrebačkom naselju Trnsko obitelj Šoljić, korisnike Programa palijativne skrbi, te im uručila prigodne poklone i lijekove.

Korisnica programa gospođa Ina Šoljić već sedam godina boluje od karcinoma na mozgu i dugogodišnja korisnica je Programa palijativne skrbi. Ostali članovi kućanstva su njezina majka Mladenka i njezino dvoje malodobne, od kojih je jednoj djevojčici dijagnosticirana autoimuna bolest bubrega, sama terapija zahtijeva značajna novčana sredstva, pa joj je u tom smislu potpredsjednica Kosor uručila potrebne lijekove.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako Program palijativne skrbi (unapređenja skrbi o terminalno bolesnim i umirućim osobama te članovima njihovih obitelji) provodi Hrvatska udruga prijatelja hospicija temeljem Ugovora o suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ugovorom o suradnji za 2007. ukupno su odobrena sredstva od 343.000,00 kuna, a programom je obuhvaćeno oko 150 korisnika na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu svim članovima udruge na skrbi za teško bolesne i nemoćne osobe i njihove obitelji, rekavši kako će hrvatska Vlada i u budućnosti podupirati programe palijativne skrbi. Također je ponudila i svu daljnju pomoć obitelji Šoljić.

Posjetu su bili nazočni i članovi stručnog tima Hrvatske udruge prijatelja hospicija te predsjednica Hrvatske udruge prijatelja hospicija Gordana Špoljar.



Pisane vijesti