Potpredsjednica Vlade u posjetu zadruzi branitelja u Kašini

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Obrtničku zadrugu branitelja «Kašina» u Kašini. Na sastanku s članovima zadrugpotpredsjednica Kosor upoznata je s dosadašnjim radom zadruge koja se bavi graditeljstvom, poljoprivrednom proizvodnjom, proizvodnjom vinuzgojem gljiva i prepelicdok je u planu i uzgoj puževa.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Obrtničku zadrugu branitelja «Kašina» u Kašini. Na sastanku s članovima zadruge, potpredsjednica Kosor upoznata je s dosadašnjim radom zadruge koja se bavi graditeljstvom, poljoprivrednom proizvodnjom, proizvodnjom vina, uzgojem gljiva i prepelica, dok je u planu i uzgoj puževa. Zadruga je osnovana u rujnu 2004. godine i trenutno broji 16 razvojačenih hrvatskih branitelja, a postoji interes i za priključivanjem novih zadrugara. U sklopu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u 2004. godini zadruga je dobila potporu od strane Ministarstva u iznosu od 150.000 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo radi postignutih rezultata ove zadruge, i općenito razvoja zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, ističući kako su dosadašnji uspješni primjeri i potpora budućem razvoju takve vrste poduzetništva. U tom je smislu razvoju zadrugarstva dala svoju punu potporu, kao i potporu Vlade i Ministarstva, a zbog iznimne uspješnosti najavila je i neke novine u idućoj proračunskoj godini. Podsjećajući kako je Ministarstvo u prošloj godini dalo potpore u pojedinačnom iznosu od 150.000 kuna za 10 novosnovanih zadruga, najavila je i posjet tim zadrugama, kao i drugim novosnovanim zadrugama branitelja. Dosad je posjetila još i zadruge u Bjelovaru, Vladislavcima i Metkoviću, a također je najavila i skori posjet dvjema zadrugama u Šibensko-kninskoj županiji i zadruzi u Međimurskoj županiji. Po završetku sastanka potpredsjednica Kosor obišla je i obiteljska gospodarstva trojice zadrugara koji se bave uzgojem gljiva, jagoda i prepelica.



Pisane vijesti