Potpredsjednica Vlade u povodu Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti

Vlada RH uspješno je završila nekoliko projekata s udrugama roditelja djece oboljelih od malignih bolesti, a najvažniji projekt u koji sada kreće je organiziranje dva rehabilitacijska centra u koja će ići ta djeca nakon bolničkog liječenja, izjavila je u danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) - Vlada RH uspješno je završila nekoliko projekata s udrugama roditelja djece oboljelih od malignih bolesti, a najvažniji projekt u koji sada kreće je organiziranje dva rehabilitacijska centra u koja će ići ta djeca nakon bolničkog liječenja, izjavila je u danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

"Najznačajniji projekt u koji ćemo krenuti odmah je organiziranje takva dva rehabilitacijska centra", rekla je Kosor u izjavi povodom Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Hrvatski Sabor prihvatio je prošle godine prijedlog Vlade da se 15. veljače proglasi Nacionalnim danom djece oboljele od malignih bolesti, odnosno borbe protiv malignih bolesti u djece.

Vlada je dala novčana sredstva za programe rehabilitacije oboljele djece, dodala je Kosor, i na temelju dobre suradnje s udrugama roditelja djece oboljele od raka, zaključeno je da bi bilo nužno pokrenuti barem dva rehabilitacijska centra za djecu nakon što obave liječenje u bolnicama. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti krenut će, uz potporu cijele Vlade, u razradu tog projekta na prijedlog udruga Sanus u Splitu i Krijesnice u Zagrebu, ali i drugih takvih udruga, najavila je.

"Željeli smo na ovaj način još jednom upozoriti na veliki problem s kojim se susreću obitelji, roditelji djece koja su oboljela od malignih bolesti, i naravno i na spremnost Vlade da u tom smislu pomogne na svaki način", rekla je Kosor.

Kosor je također podsjetila da je Vlada stan u Zagrebu, koji je u državnom vlasništvu, dala na uporabu Krijesnici, Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. To je stan u kojem mogu boraviti roditelji u vrijeme dok se njihova djeca liječe u Zagrebu.



Pisane vijesti