Potpredsjednica Vlade uručila ključeve novih stanova ratnim invalidima u Pakracu

Invalidi Domovinskog rata s područja Pakraca, Lipika, Novske i Požege, njih 27, dobili su danas ključeve novih stanova izgrađenih u središtu Pakraca.

PAKRAC, 11. ožujka 2005. (Hina) - Invalidi Domovinskog rata s područja Pakraca, Lipika, Novske i Požege, njih 27, dobili su danas ključeve novih stanova izgrađenih u središtu Pakraca.

U nazočnosti predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, požeško-slavonskog župana Ante Bagarića, gradonačelnika Pakraca Davora Huške te predstavnika Novske i Lipika ključeve je uručila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i eđugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Gradnja stambene zgrade, veličine 1634 četvorna metra, trajala je nekoliko godina, a stajala je osam milijuna i 650 tisuća kuna.

U gradnji tog stambenog objekta sudjelovalo je više ministarstava, a tijekom 2004. u cijeloj Hrvatskoj riješeno je 1300 stambenih zahtjeva invalida Domovinskog rata.

Ministrica Kosor najavila je da će i tijekom ove godine riješiti toliko zahtjeva, a budući da se na popisu nalazi još 12.000 invalida koji očekuju stambeno zbrinjavanje to je, po riječima ministrice Kosor, Ministarstvo županijama i gradovima uputilo zamolbu da se očituju treba li u njihovim sredinama graditi stanove za invalide Domovinskog rata i jesu li spremni sudjelovati u sufinanciranju tih objekata.

Do sada, po riječima ministrice Kosor, stiglo je deset odgovora, a prva gradnja počet će u Trogiru.

Četvorni metar stana u Pakracu stoji 500 eura, a umanjuje se za stupanj invalidnosti branitelja koji je dobio stan.



Pisane vijesti