Potpredsjednik Mimica primio austrijskog državnog tajnika Lopatku

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_mimica_primio_austrijskog_drzavnog_tajnika_lopatku.jpg

U sklopu bilateralnih političkih konzultacija između Hrvatske i Austrije, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je danas Reinholda Lopatku, državnog tajnika Ministarstva europskih i međunarodnih poslova Republike Austrije.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnom stanju političkih odnosa između dvije zemlje te stanju u regiji, naglašavajući pritom da se ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju mijenja i pozicija čitave regije u odnosu na europsku politiku proširenja.

Potpredsjednik Vlade Mimica zahvalio se austrijskim partnerima na snažnoj političkoj potpori tijekom proteklog razdoblja i istaknuo da će Hrvatska potpuno spremna ući u Europsku uniju. To se posebice odnosi na ispunjavanje svih kriterija iz posljednjeg kruga monitoringa do kraja siječnja iduće godine što će poslati pozitivan signal svim članicama EU-a, a posebice zemljama koje još nisu ratificirale hrvatski Pristupni ugovor.

Državni tajnik Lopatka iznio je uvjerenje da će Hrvatska 1. srpnja iduće godine pristupiti Uniji te početi sudjelovati u kreiranju zajedničkih europskih politika skupa s ostalim državama članicama.



Pisane vijesti