Potpredsjednik Mimica primio šefa Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Vandorena

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_mimica_primio_sefa_delegacije_europske_unije_u_republici_hrvatskoj_vandorena.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Mr. sc. Neven Mimica, primio je u utorak 24. siječnja 2012. g, veleposlanika Paul Vandoren, šefa Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Vandoren čestitao je potpredsjedniku Vlade Mimici i Vladi RH na pozitivnom ishodu referenduma koji predstavlja snažnu i jasnu potporu hrvatskih građana članstvu u Europskoj uniji. Sugovornici su se složili da članstvo u Uniji otvara velik broj mogućnosti prije svega na financijskom i gospodarskom planu te ujedno doprinosi stabilnosti hrvatskih institucija kao i društva u cjelini.
Veleposlanik Vandoren rekao je kako pozitivan rezultat referenduma omogućava ratifikaciju Ugovora o pristupanju u Hrvatskoj i državama članicama EU-u., međutim naglasio je da Hrvatska treba nastaviti s ispunjavanjem preostalih obveza i pripremama za funkcioniranje u uvjetima punopravnog članstva.
Potpredsjednik Mimica izrazio je punu spremnost i predanost Vlade RH u provedbi preostalih obveza i daljnjih prilagodbi te dodao da će Hrvatska, koja je model pozitivnih promjena, ući u EU kao potpuno spremna i ravnopravna 28. članica.
Vezano uz perspektive nastavka suradnje između Delegacije EU-a i Vlade RH nakon referenduma, potpredsjednik Mimica i veleposlanik Vandoren složili su se da se proces informiranja hrvatskih građana treba nastaviti.
Veleposlanik Vandoren ponudio je pomoć Delegacije hrvatskoj Vladi i svim zainteresiranim hrvatskim institucijama kako bi se osigurala najveća moguća razina pripremljenosti Hrvatske za buduće članstvo.




Pisane vijesti