Potpredsjednik Polančec u Međimurju: Otvoren novi poslovni kompleks Sobočan Interijera

Država je posljednjih godina za poticanje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Međimurskoj županiji uložila gotovo 15 milijuna kuna, istaknuto je tijekom današnjeg posjeta potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polačeca Međimurju.

MURSKO SREDIŠĆE, 9. veljače 2007. (Hina) - Država je posljednjih godina za poticanje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Međimurskoj županiji uložila gotovo 15 milijuna kuna, istaknuto je tijekom današnjeg posjeta potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polačeca Međimurju.

Potpredsjednik Polančec u Murskom Središću otvorio je i novi poslovno-proizvodni pogon tvrtke Sobočan Interijeri.

Polančec je pritom pohvalio međimurske lokalne vlasti koje su prepoznale potrebu razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Potpredsjednik Valde istaknuo je značaj gospodarskog razvoja Međimurja za ukupno gospodarstvo, te uz ostalo naveo da je posljednjih godina izvoz u značajnoj mjeri nadjačao uvoz u Međimurju.

Novi poslovni kompleks tvrtke Sobočan Interijeri otvoren je u poslovnoj zoni Mursko Središće.

Tvrtka Sobočan Interijeri, u vlasništvu Franje Sobočana, bavi se izradom opreme za unutarnje uređenje poslovnih prostora i skladišta.

Poduzeće je osnovano 2000. godine i trenutačno zapošljava 47-ero djelatnika, a njen vlasnik i direktor ističe da su uspjeli ulažući vlastiti kapital i uz uz kreditnu potporu razvojnih agencija Međimurja i mjerodavnih ministarstava.

Tijekom posjeta Međimurju potpredsjednik Polančec obići će i gospodarsku zonu Sjever u Prelogu, tvrtke Šestan Busch i Domet, a u poslovnoj zoni u Donjem Kraljevcu otvoriti novi proizvodni pogon pekare Cvek.



Pisane vijesti